Een zitting van het proces rond MH17 in september.
Volledig scherm
Een zitting van het proces rond MH17 in september. © AP

"Advocaten van nabestaanden van vlucht MH17 worden geïntimideerd”

De advocaten van de nabestaanden van rampvlucht MH17 worden geïntimideerd. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in Nederland is het aannemelijk dat dat gebeurt vanuit Rusland, zo bevestigen bronnen na onderzoek aan RTL Nieuws. De betrokken advocaten is een veiligheidsprogramma aangeboden. 

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.