Demonstranten voor het kantoor van de politie in Elizabeth City, North Carolina.
Volledig scherm
Demonstranten voor het kantoor van de politie in Elizabeth City, North Carolina. © EPA

Advocaten: politie “executeerde” zwarte man in North Carolina

De advocaten van de nabestaanden van Andrew Brown zeggen dat bodycambeelden van een agent aantonen dat de zwarte man is "geëxecuteerd" en beschuldigen ambtenaren ervan bewijs achter te houden. Brown werd vorige week in Elizabeth City in de Amerikaanse staat North Carolina door agenten in zijn auto doodgeschoten, toen ze hem wilden arresteren.

8 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Ze zijn daar bezig met "no go" zones te maken, zodat ze hun misdadige activiteiten rustig kunnen voortzetten, ook hebben ze geld geroken. Dank dat er politie is met alles wat er rondloopt, en het kan nu een mislopen maar dat is met alles nu, nu is het daar allemaal één groot circus.
 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Ik ben ook al wel eens tegengehouden door een agent, en leef nog. Misschien komt dat omdat ik dan zeer respectvol en beleefd ben, want blijkbaar besef ik (ook licht beschonken) dat zij de orde handhaven en zo onze samenleving onderscheiden van een pak wilde beesten. Het is vandaag heel makkelijk om een onwetende meute op te ruien. Waarom een onderzoek of rechtszaak afwachten als je nu al gratis die agenten kan stenigen ?
 • Martin Van Tendeloo

  1 jaar geleden
  Stel dat hij door te vluchten een niet crimineel dood rijdt, is de politie dan ook verantwoordelijk? Hij moet niet vluchten, dan gebeuren er geen ongelukken. Men had natuurlijk beter geschoten om gewoon te verwonden en niet te doden. Was wellicht ook de bedoeling.
 • Edwin Lauwereins

  1 jaar geleden
  @ Jan Ooms onrespectvol tegenover onze politie mensen zou men hier ook moeten bestempelen als misdaad, misschien zou er wat minder onopgevoed crapuul rondlopen.
 • Fanny Konings

  1 jaar geleden
  Volkswoede met vernieling en wildgedrag brengt altijd het omgekeerde van hun beoogde doel uiteindelijk, mischien eerder respect verdienen door kalm te debatteren en gedrag aan te passen aan normen en waarden