Aleksej Navalny
Volledig scherm
Aleksej Navalny © AFP

Advocaten: “Navalny heeft dringend medische hulp nodig” - Washington dringt bij Moskou aan op "onafhankelijke" medische toegang

De Russische opposant Aleksej Navalny is uiterst verzwakt en ligt slecht verzorgd in een ziekenhuis voor gevangenen met tuberculose, zo hebben zijn advocaten gezegd. Die eisen zijn overbrenging naar Moskou na een bezoek aan hun cliënt. De Verenigde Staten hebben er vandaag bij Rusland op aangedrongen “onafhankelijke” artsen toe te laten die oppositieleider Navalny “onmiddellijk” kunnen zien. Ze waarschuwen Moskou voor “consequenties” als er iets met Navalny gebeurt terwijl hij in hechtenis zit.

1 reactie

 • Patrick Dewael

  3 weken geleden
  De VS is niet in een positie om Rusland eisen te stellen, Navalny wordt verzorgd in een ziekenhuis door artsen die een eed hebben gezworen om mensen te helpen, meer kan je niet verwachten en zeker niet eisen. We moeten niet vergeten dat Navalny daar voor een reden zit, hij is niet zo onschuldig dan men wil laten uitschijnen. In de VS zijn al mensen geëxecuteerd die later zelfs onschuldig bleken dus wie is de VS om Rusland de les te lezen.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den