ICON Park in Orlando, Florida. Rechts staat de Orlando Free Fall, waar de 14-jarige Tyre Sampson uitviel en overleed.
Volledig scherm
ICON Park in Orlando, Florida. Rechts staat de Orlando Free Fall, waar de 14-jarige Tyre Sampson uitviel en overleed. © AP

Advocaat van verongelukte jongen in pretpark Florida: “Hij was meerdere keren geweigerd om zijn gewicht”

De jongen die afgelopen donderdag bij een pretpark in de staat Florida uit een attractie viel en overleed zou dezelfde dag al meerdere keren zijn geweigerd bij attracties vanwege zijn gewicht. Dat vertellen zijn advocaten in een interview met lokale nieuwszender ‘Fox35'.

 1. KIJK. Overlever schietpartij neemt plots het woord na persconferentie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  KIJK. Overlever schietpar­tij neemt plots het woord na persconfe­ren­tie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.
 2. Tiener (14) die doodsmak maakte in Amerikaans pretpark was “vriendelijke reus” van 154 kg: “Waarom mocht hij op deze attractie wél plaatsnemen?”

  Tiener (14) die doodsmak maakte in Amerikaans pretpark was “vriende­lij­ke reus” van 154 kg: “Waarom mocht hij op deze attractie wél plaatsne­men?”

  De tiener die donderdagavond uit een zogeheten ‘freefall tower’ is gevallen in de Verenigde Staten woog 154 kilogram en was bijna twee meter groot. Door zijn lichaamsbouw werd de toegang tot andere attracties hem eerder ontzegd. De vader van slachtoffer Tyre Sampson (14) vraagt zich dan ook af: “Waarom mocht hij op deze attractie wél plaatsnemen?”. Een foto die op sociale media circuleert, doet ondertussen de vraag rijzen of de jongen wel stevig genoeg ingesnoerd was.
 3. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  11

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.