Philonise Floyd, de broer van George Floyd, buiten het gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Philonise Floyd, de broer van George Floyd, buiten het gerechtsgebouw. © AP

Advocaat van ex-agent vraagt vrijspraak in slotpleidooi proces George Floyd, jury buigt zich nu over schuldvraag

Het proces rond de spraakmakende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd nadert de ontknoping. De juryleden hebben zich afgezonderd om zich te buigen over de vraag of de witte ex-agent Derek Chauvin schuldig is aan het overlijden van Floyd tijdens diens arrestatie vorig jaar in Minneapolis. Het is nog koffiedik kijken hoelang dat zal duren. In zijn slotpleidooi vroeg de advocaat van Chauvin de vrijspraak voor zijn cliënt.

9 reacties

 • nicole desseyn

  2 weken geleden
  Floyd was geen heilig boontje met een ferm strafblad had hij gedaan wat de agenten vroegen was het niet zo ver gekomen ,hij stond stijf van de coke de agent deed z’n werk maar de knie was er misschien over !
 • DAVE VAN GINNEKEN

  2 weken geleden
  Er is maar 1 juist vonnis en dat is de vrijspraak
 • Philomena Vanderweyen

  2 weken geleden
  Hoop dat gerechtigheid geschied, agenten moeten hun job kunnen doen, maar de ingreep van de bewuste agent was buiten proporties.
 • Toon Schouteden

  2 weken geleden
  Als Floyd de bevelen van de politie had opgevolgd, was er niets gebeurd. Nu zijn de gevolgen enkel te wijten aan zijn reactie. En dat is bij het overgrote merendeel van die arrestaties het geval: niet luisteren, provoceren en bekvechten... En later komt de massa op straat om die delinquenten te verdedigen: de wereld op z'n kop, zou ik zeggen.
 • gilbert dejonghe

  2 weken geleden
  Als ze die vrij spreken dan hebben ze een oorlog op hun geweten want de mensen daar zullen het zo niet laten . Er gaan dan nog meer doden vallen .
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij