Presidentieel advisuer Oleksiy Arestovych
Volledig scherm
Presidentieel advisuer Oleksiy Arestovych © Photo News/ Reuters

Adviseur Zelensky over slecht opgeleide Russische rekruten: “Het is alsof professionele bokser tegen schooljongen vecht”

Meer dan drie jaar geleden voorspelde hij al de Russische invasie. Nu geeft Oleksiy Arestovych (47), één van de belangrijkste adviseurs van president Zelensky, tijdens een interview met ‘Bild’ zijn kijk op de nieuwe Russische rekruten en een mogelijk einde van de oorlog. “Ik denk dat de oorlog niet langer zal duren dan de zomer van 2023.”

31 reacties

 • michel mans

  2 maanden geleden
  Door de anexatie van de 4 regios hebben ze weer duizende gewone burgers bij om tegen hun eigen volk te MOETEN vechten.Denken jullie echt dat zij een keuze hebben in deze gebieden.Het is van moeten of zo de kogel. Poetin ontziet niemand.
 • Jan Van Kapellen

  2 maanden geleden
  Het is indirect onze oorlog geworden en de mist die Poetin niet laat opduiken is een strategische spelletje. We moeten goed opletten want het moment dat de mist is opgetrokken gaan we voor een verschrikkelijk uitdaging staan op militair vlak maar ook op economisch zitten we dan onder nul.
 • Anne Marie De Keersmaecker

  2 maanden geleden
  uiteindelijk is de Russische bevolking ook het slachtoffer van hun president. Als die mensen enkel dat te horen en te zien krijgen wat Poetin wil wat de bevolking mag horen of zien dan worden ze bedrogen. Eerlijk ik denk dat een groot deel van de bevolking begint in te zien dat zij geöfferd worden door hun president om te krijgen wat hij wil. Wie wil er nu vechten voor een op macht belust iemand, Poetin zet zijn volk in als pionnen
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Onze politici misbruiken ook brave burgers op sluwe wijze om baas te kunnen blijven!
 • Chris Van den Eede

  2 maanden geleden
  Ik weet niet wat ervan te denken. Als die mensen echt zomaar gedropt worden dan is dat een misdaad tegen eigen volk.