Timothy Morrison, een Oekraïne-specialist in het Witte Huis tijdens een eerder verhoor van het Congres in Washington, op 31 oktober 2019.
Volledig scherm
Timothy Morrison, een Oekraïne-specialist in het Witte Huis tijdens een eerder verhoor van het Congres in Washington, op 31 oktober 2019. © AFP

Adviseur Witte Huis wilde inhoud Oekraïne-gesprek Trump afschermen

Een raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky geadviseerd om de toegang tot de letterlijke inhoud van het gesprek te beperken. Dat heeft hij gezegd in een getuigenis aan het Congres, die zaterdag werd vrijgegeven.

 1. Trump valt voormalig Amerikaans ambassadeur in Oekraïne live tijdens ondervraging aan: "Zeer intimiderend”

  Trump valt voormalig Amerikaans ambassa­deur in Oekraïne live tijdens ondervra­ging aan: "Zeer intimide­rend”

  Marie Yovanovitch, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, getuigde vandaag in de impeachment-hoorzittingen in het Amerikaanse Huis. Yovanovitch gaf aan dat ze zich bedreigd had gevoeld door de wijze waarop president Trump over haar sprak in het omstreden telefoongesprek met de Oekraïense president. Trump viel Yovanovitch tijdens haar ondervraging persoonlijk aan in een tweet. Vanuit Democratische hoek wordt geklaagd over een poging tot intimidatie.
 2. Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment
  PREMIUM

  Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeach­ment

  Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders ABC, CBS en NBC. Met een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat lijkt Trump gerust te mogen zijn in een goede afloop, maar de Democraten hopen dat een meerderheid van de Amerikanen zich keert tegen hun president. De druk van de publieke opinie: dat werd zelfs Nixon in 1974 te veel.
 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. “Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden”

  “Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden”

  Tijdens een zitting achter gesloten deuren heeft een Amerikaanse diplomaat gisteren bevestigd dat hij een telefonisch gesprek gehoord had tussen president Donald Trump en de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, zo meldt CNN. De diplomaat zou gehoord hebben dat Trump druk uitoefende op Oekraïne om een onderzoek te openen naar Democraat Joe Biden, verklaarde hij tijdens een zitting in het kader van de impeachmentprocedure tegen Trump.
 3. LIVE. Vraag om steun bij OCMW Antwerpen stijgt met 42 procent - Amper 8 procent van Vlamingen vraagt maatregelen op kerstavond volledig op te heffen
  Play

  LIVE. Vraag om steun bij OCMW Antwerpen stijgt met 42 procent - Amper 8 procent van Vlamingen vraagt maatrege­len op kerstavond volledig op te heffen

  De coronacijfers in ons land blijven dalen. Elke dag worden op dit moment gemiddeld nog 3.298 mensen in België besmet met het coronavirus. In de ziekenhuizen worden nog elke dag 294 mensen opgenomen. Ook het aantal dagelijkse overlijdens neemt langzaam verder af, gemiddeld sterven er dagelijks 165 mensen aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills