Timothy Morrison, een Oekraïne-specialist in het Witte Huis tijdens een eerder verhoor van het Congres in Washington, op 31 oktober 2019.
Volledig scherm
Timothy Morrison, een Oekraïne-specialist in het Witte Huis tijdens een eerder verhoor van het Congres in Washington, op 31 oktober 2019. © AFP

Adviseur Witte Huis wilde inhoud Oekraïne-gesprek Trump afschermen

Een raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky geadviseerd om de toegang tot de letterlijke inhoud van het gesprek te beperken. Dat heeft hij gezegd in een getuigenis aan het Congres, die zaterdag werd vrijgegeven.

  1. “Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden”

    “Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden”

    Tijdens een zitting achter gesloten deuren heeft een Amerikaanse diplomaat gisteren bevestigd dat hij een telefonisch gesprek gehoord had tussen president Donald Trump en de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, zo meldt CNN. De diplomaat zou gehoord hebben dat Trump druk uitoefende op Oekraïne om een onderzoek te openen naar Democraat Joe Biden, verklaarde hij tijdens een zitting in het kader van de impeachmentprocedure tegen Trump.
  2. Trump valt voormalig Amerikaans ambassadeur in Oekraïne live tijdens ondervraging aan: "Zeer intimiderend”

    Trump valt voormalig Amerikaans ambassa­deur in Oekraïne live tijdens ondervra­ging aan: "Zeer intimide­rend”

    Marie Yovanovitch, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, getuigde vandaag in de impeachment-hoorzittingen in het Amerikaanse Huis. Yovanovitch gaf aan dat ze zich bedreigd had gevoeld door de wijze waarop president Trump over haar sprak in het omstreden telefoongesprek met de Oekraïense president. Trump viel Yovanovitch tijdens haar ondervraging persoonlijk aan in een tweet. Vanuit Democratische hoek wordt geklaagd over een poging tot intimidatie.