Edelherten in de Oostvaardersplassen.
Volledig scherm
Edelherten in de Oostvaardersplassen. © ANP

Advies: "Nederlands natuurreservaat moet bijna 1.000 edelherten afmaken"

In het Nederlandse natuurreservaat Oostvaardersplassen moeten ruim 1.150 herten en paarden zo snel mogelijk weg. Dat schrijft een commissie onder leiding van voormalig Nederlands staatssecretaris Pieter van Geel in een advies dat vandaag is aangeboden aan de provincie Flevoland. 

11 reacties

 • Pieter De Ruyter

  3 jaar geleden
  Een zeer mooi natuurreservaat,maar laat jagers elk jaar een groot aantal dieren afschieten of introduceer er een wolventroep.Wel cynisch dat everzwijnen die er op eigen kracht gekomen zijn door de boswachters worden afgeschoten.
 • fons van loon

  3 jaar geleden
  Al die door natuurverenegingen in elkaar geknutselde natuur is volledig nep,hier juist hetzelfde het vennengebied in Turnhout roept men over als of het geweldig is maar het is gewoon lachwekkend ,heeft niks met natuur te maken ze zijn constant aan het graven ,kappen afrasteringen kris kras door het gebied,maw is volledig gemanipuleerd en is eigenlijk niks meer dan hobby gebied van groen clubjes!
 • Willy Masson

  3 jaar geleden
  hierin herken je weer de naieviteit van de groene bende, ze hebben het probleem zelf gecreëerd .en de groei van de populatie was berekenbaar maar ze moesten er komen en nu moeten ze weg. Hoor je ze nu nee he .Wil je een rampmaatschappij stem groen.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Schiet ze af !! Waarom doden? Kan dit zgz. machtige land deze dieren niet plaatsen na een Europese overeenkomst. Ik noem Europa omdat ze dit kunnen en ook het geld hebben, om die dieren te verplaatsen. Doden om te doden is verre van menselijkheid en goed beheer.
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Er zijn genoeg jager te vinden die zonder extra kosten een aantal van dieren willen afschieten. De restaurants die wild serveren zullen er ook naar uitkijken.