De activisten beschilderden kartonnen grafstenen met de naam en leeftijd van vrouwen die dit jaar door hun partner werden vermoord.
Volledig scherm
De activisten beschilderden kartonnen grafstenen met de naam en leeftijd van vrouwen die dit jaar door hun partner werden vermoord. © AFP

Activisten Femen protesteren naakt op Frans kerkhof tegen vrouwengeweld

Een honderdtal activisten van de Oekraïense feministische beweging Femen heeft zaterdag geprotesteerd tegen vrouwengeweld in Frankrijk. Ze trokken daarvoor in stilte naar de begraafplaats in Montparnasse  in Parijs om meer aandacht te vragen en om te eisen dat de regering “zich sterker mobiliseert”. 

18 reacties

 • daniel daue

  2 jaar geleden
  En dat moet dan op een kerkhof,blijkt dan toch van weinig respect te hebben tegenover de mensen die daar liggen
 • Jonas Buyle

  2 jaar geleden
  Zeker nodig om zoiets onder de aandacht te brengen. Maar, vrouwen protesteren om veel en de (blanke) man wordt genadeloos gestigmatiseerd. De cijfers van wie achter de vuilkar loopt of wie sterft op het werk of door zelfmoord, zijn oververtegenwoordigd door mannen maar naar die cijfers wordt niet gekeken natuurlijk.
 • Jean Paul Peelis

  2 jaar geleden
  Niets is nog heilig. En wie heeft het voor het zeggen. Gestoorden, exhibitionisten, graaiers, terroristen, moordenaars, verkrachters,.......
 • joeri gielen

  2 jaar geleden
  Amaai...een paar blote tieten en wij moeten luisteren....pfff zwakke boel.
 • Mark Verlot

  2 jaar geleden
  Mooi zo, met de borst vooruit.
 1. Ruim 25.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Ruim 25.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Op de eerste dag is tot en met 19.30 uur al ruim 25.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren