Activiste dringt door tot rode loper Cannes en protesteert tegen seksueel geweld in Oekraïne

Een vrouw heeft vrijdagavond tijdens een première op het festival van Cannes geprotesteerd tegen het seksueel geweld tegen vrouwen in Oekraïne. De vrouw trok op de rode loper een groot deel van haar kleren uit. Op haar lichaam had ze met verf de tekst Stop raping us (‘Stop met ons te verkrachten’) geschreven, over de kleuren van de Oekraïense vlag.

14 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  De Russische elite die 'Cannes' volgt, zal het misschien zien tussen de kreeft en de oesters en een filmpke door? Niet dat het veel zal helpen ... geld voert altijd een eigen leven.
 • An Vanautgaerden

  1 maand geleden
  Is inderdaad een goed idee om de filmwereld er bij te betrekken want ze zijn toch dikwijls graag populair door een goede daad te stellen en te protesteren ook door deze ongelofelijke oorleg dn inval in Ukraine! Welk is het volgende land dzt putin wil inpalmen op deze wrede verwoestende manier. We voelen de effecten tussen haakjes wereldwijd in onze portemonnee… en weerloze vrouwen en kinderen verkrachten moet sowieso extra bestraft worden… je zult er maar wonen
 • kenan yilmaz

  1 maand geleden
  Ze valt echt niet op, dit hadden ze echt niet kunnen zien aankomen!
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Oei Van Groeningen kan zijn beker op zijn buik schrijven. Zij (de activiste) gaat met de eerste prijs lopen.
 • Ronny Cypers

  1 maand geleden
  Natuurlijk moet die opgepakt worden Johan. Is die meer dan een ander misschien? En je moet niet veralgemene door "wij"te schrijven. Ik ga niet betogen tegen die oorlog. En die vrouw wordt gewoon weggebracht en vrij gelaten. Dus wat is het probleem?
 1. Vrijgesproken Amerikaanse schutter Kyle Rittenhouse (19) wil videospel lanceren in strijd tegen “leugenachtige media”

  Vrijgespro­ken Amerikaan­se schutter Kyle Rittenhou­se (19) wil videospel lanceren in strijd tegen “leugenach­ti­ge media”

  Kyle Rittenhouse, de 19-jarige Amerikaanse schutter die in 2020 twee betogers doodschoot bij protesten in de stad Kenosha, in de staat Wisconsin, wil een videogame lanceren. Rittenhouse werd vorig jaar vrijgesproken, maar wil de opbrengsten van het spel gebruiken om een rechtszaak aan te spannen tegen enkele Amerikaanse mediabedrijven die volgens hem in zijn nadeel over de strafzaak berichtten.