Volledig scherm
© ANP

Actievoerders blokkeren snelweg om tegenstanders Zwarte Piet tegen te houden

NEDERLANDIn de Nederlandse provincie Friesland heeft het verkeer op de snelweg A7 bij Joure een tijd stilgestaan. Actievoerders blokkeerden de weg met opzet, omdat ze wilden verhinderen dat tegenstanders van Zwarte Piet de landelijke Nederlandse intrede van Sinterklaas in Dokkum verstoorden.

70 reacties

 • Joan Lute

  3 jaar geleden
  Nu richten deze actievoerders zich tegen zwarte piet en hun volgende doel zal wel de kerstman zijn gevolgd door de paashaas want deze racisten willen al onze westerse tradities kapot ...... Wie is racist? Deze haters zijn racist.
 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Zwarte piet voor altijd zwarte piet ! Poten af van ons cultuur en tradities ! Te belachelijk voor woorden
 • Guy muis

  3 jaar geleden
  een piet is zwart punt! al de rest is fake schaf anders heel da gedoe af.
 • Robert Bruyndoncx

  3 jaar geleden
  Sol Sleutel je hebt groot gelijk. By the way...stel nu dat zwarte piet ( de grote held van onze kinderen ) wit is,dan is de kans groot dat deze mensen gaan demonstreren omdat weeral de blanken alleen de kans krijgen om de held uit te hangen.
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Sluit die onnozelaar op. Blijf met jullie vuile poten van onze traditie. Probeer eens iets aan Allah te veranderen: het kot zal te klein zijn. Wat een vernedering en knieval voor alle Nederlanders.
 1. Trump: “Coronavaccin zou ‘Trumpcine’ moeten heten”

  Trump: “Coronavac­cin zou ‘Trumpcine’ moeten heten”

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat er een coronavaccin naar hem vernoemd zou moeten zijn, heeft hij gezegd bij een speech voor de Republikeinse partijtop, die te gast was in zijn resort Mar-a-Lago. Trump herhaalde daar zijn onbewezen claims over fraude bij de presidentsverkiezingen in november, en haalde nog eens flink uit naar de machtigste Republikein in de Senaat, Mitch McConnell, aldus The Washington Post.
 1. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment

 2. Koppel is letterlijk samen zwanger (al duurt dat niet lang)
  Play

  Koppel is letterlijk samen zwanger (al duurt dat niet lang)