ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Actiegroep legt dode biggetjes en konijnen op 75 locaties in Nederland om op te roepen tot diervriendelijke maaltijd

De actiegroep Vegan Strike Group heeft op 75 locaties in Nederland dode "biggetjes en vleeskonijnen getoond aan het publiek op straat", zo zegt de organisatie op haar eigen Facebookpagina. Daar zijn ook foto's geplaatst van plekken waar de dode dieren liggen. Sommige kadavers zijn op posters gelegd met de tekst "Voor uw maaltijd gestorven". Ook stelt de organisatie: "Kerst zonder dierenleed begint op uw bord."

  1. Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”
    16

    Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorlo­ge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”

    De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal? En droeg Macron geen “goedkoper" model dan men online beweert?