Twee jongens die aan het spelen zijn in een migrantenkamp op Lesbos.
Volledig scherm
Twee jongens die aan het spelen zijn in een migrantenkamp op Lesbos. © AFP

Achttien niet-begeleide minderjarigen uit Griekse migrantenkampen aangekomen in ons land

Achttien niet-begeleide minderjarigen uit Griekse migrantenkampen zijn in ons land aangekomen in het kader van een herplaatsing. Dat maakte het asielagentschap Fedasil bekend. Herplaatsing van asielzoekers is een solidariteitsmechanisme dat de Europese Unie heeft uitgewerkt om lidstaten met een grote migratiedruk te ondersteunen. Griekenland heeft gevraagd om jonge kwetsbare migranten te herplaatsen.

6 reacties

 • willem schaap

  2 jaar geleden
  Hopelijk worden ze later herenigd met hun ouders, Waarschijnlijk andersom... En er worden zoveel miljarden verspild, waarom niet een fatsoenlijk kamp, ipv al die rotzooi, wat meer wegheeft van een vuilnisbelt (foto)
 • Harry Herkes

  2 jaar geleden
  Erg als je als jongere op deze manier aan je leven moet beginnen! Hopelijk worden ze overal hartelijk onthaald en krijgen ze alle kansen om een waardig leven op te bouwen !
 • Veerle Hertens

  2 jaar geleden
  Goed, ik wens hen een mooie toekomst.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Hoe zijn die daar geraakt, en waar in godsnaam zijn hun ouders? Ik ben er helemaal voor om hen tijdelijk op te vangen, maar ze moeten zodra dat mogelijk is overgedragen worden aan hun ouders of hun regeringen die verantwoordelijk voor hen zijn.
 • Kevin De Greef

  2 jaar geleden
  Hopelijk krijgen ze een goede begeleiding hier en kunnen ze een mooie toekomst uitbouwen.