"Ik lijk op hem. De ogen, de jukbeenderen, het profiel. Ik liet me steriliseren om geen monster te baren", getuigt Bettina Göring (links), de achternicht van Herman Göring (rechts) in de docu over de nabestaanden van nazikopstukken.
Volledig scherm
"Ik lijk op hem. De ogen, de jukbeenderen, het profiel. Ik liet me steriliseren om geen monster te baren", getuigt Bettina Göring (links), de achternicht van Herman Göring (rechts) in de docu over de nabestaanden van nazikopstukken. © MDR

Achternicht Hermann Göring liet zich steriliseren "om geen monster te baren"

In een nieuwe documentaire onthullen de nazaten van nazileiders hoe die familiebanden hun leven hebben beïnvloed. Zo getuigt Bettina Göring, achternicht van Hitlers rijksmaarschalk Hermann Göring dat zij en haar broer zich vrijwillig lieten steriliseren om te verhinderen dat ze "een monster" op de wereld zouden zetten.

 1. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 2. Nog niet duidelijk of België doorgaat met vaccin Johnson & Johnson: “Morgen beslissing over al geleverde vaccins”
  150

  Nog niet duidelijk of België doorgaat met vaccin Johnson & Johnson: “Morgen beslissing over al geleverde vaccins”

  Johnson & Johnson stelt de uitrol van het Janssen-coronavaccin in Europa uit vanwege mogelijke bloedproppen die kunnen ontstaan bij mensen die het vaccin krijgen toegediend. Dat meldt de farmaceut, die tot het uitstel overgaat op advies van de medische instanties CDC en FDA in de Verenigde Staten. Vaccinoloog Pierre Van Damme zegt dat België morgen een beslissing neemt over de reeds geleverde vaccins van Johnson & Johnson. Ook het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA komt morgen met een advies.
 1. Mondmaskerjurk gaat naar Miss Universe
  Play

  Mondmasker­jurk gaat naar Miss Universe

 2. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto