De regio Tillabéri is een groot instabiel gebied.
Volledig scherm
De regio Tillabéri is een groot instabiel gebied. © AFP

Acht mensen, onder wie zes Franse toeristen, gedood in Niger

Acht mensen, onder wie zes Fransen en twee mensen uit Niger, zijn zondag in het Kouré-gebied in Niger vermoord door gewapende mannen die op motorfietsen reden. "Er zijn acht doden: twee Nigerezen, een gids en een chauffeur, en de andere zes zijn Fransen", zo heeft gouverneur van Tillabéri Tidjani Ibrahim Katiella aan AFP gemeld. De Franse president Emmanuel Macron bevestigt dat er effectief Franse staastsburgers gedood werden in Niger, maar noemde geen aantal.

0 reacties

 1. Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  Tel Aviv steekt Parijs, Zürich en Hongkong voorbij als duurste stad ter wereld

  De Israëlische stad Tel Aviv is voor het eerst verkozen tot ‘s werelds duurste stad om in te leven. De stad heeft die ongewenste titel onder andere te wijten aan de hoge inflatie, die de prijs voor heel wat goederen en diensten de hoogte heeft ingejaagd tijdens de coronapandemie. Tel Aviv heeft zo de plaats ingenomen van de winnaars van vorig jaar: Parijs, Zürich en Hongkong. Elk jaar wordt de ranglijst van de duurste steden samengesteld door de Economist Intelligence Unit (EIU).
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.