felle brand in Evingevangenis.
Volledig scherm
felle brand in Evingevangenis. © Twitter, RV

Acht gewonden na felle brand in Iraanse gevangenis waar mogelijk ook Belg en VUB-gastprofessor vastzitten

UpdateIn de Evingevangenis in de Iraanse hoofdstad Teheran is zaterdagavond een hevige brand uitgebroken. Volgens het officiële Iraanse persagentschap brak het vuur uit na rellen, maar is de brand intussen onder controle. Critici vrezen dat de autoriteiten de brand zelf hebben veroorzaakt om tegenstanders uit te schakelen. Er vielen acht gewonden, zo vernam het officiële Iraanse persbureau Irna van een brandweerman ter plaatse.

 1. Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”
  Play

  Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”

  Volgens critici zijn er in realiteit veel meer Russen illegaal gerekruteerd tijdens de mobilisatie die Poetin in september vorig jaar aankondigde. Velen van hen zijn bovendien wellicht nooit meer thuisgekomen. Op sociale media circuleren videoboodschappen van echtgenotes en moeders van gemobiliseerde Russen, gericht aan Poetin: “We kunnen al weken niet meer slapen en nu doe je alsof er niets aan de hand is!”
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).