Nadat de accu is ontploft, verwoesten flinke vlammen de damesfiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de accu is ontploft, verwoesten flinke vlammen de damesfiets. © foto Henk Smits

Accu van elektrische fiets ontploft: "Meeste problemen zien we bij goedkopere fietsen"

FietsenEen Nederlander heeft gisterochtend de schrik van zijn leven beleefd toen hij naar zijn werk in Nijmegen fietste. Henk Smits reed op de elektrische fiets van zijn vrouw, toen plots de accu in brand vloog en ontplofte: "Ik wist niet wat ik meemaakte. Met kunst en vliegwerk kon ik van mijn fiets af komen. Mijn werkkleding is gesmolten, en de boterhammen van mijn lunchpakket waren geroosterd."

30 reacties

 • Johan Vercarre

  3 jaar geleden
  Ik heb nog nooit een brandende fiets gezien.
 • Michel Dierickx

  3 jaar geleden
  Dat heb je met die kleine goedkope brommertjes die door Ministers als, fiets worden erkend.
 • Marc Bormans

  3 jaar geleden
  Zelf heb ik twee Gazelle fietsen van ongeveer 5 jaar , niets dan problemen met de accu . En ik denk dat ik niet alleen ben . Voor zo een duure fiets moet niet kunnen . En ze blijven prutsen tot einde garantie dat is echt balen....
 • Jan Van Boterdael

  3 jaar geleden
  Vind ik een beetje goedkoop van Gazelle om daar de goedkope merken bij te betrekken,het feit is gebeurd bij een Gazelle punt.
 • Patrick Jonkers

  3 jaar geleden
  Wij hebben 2 Gazelles....Na 1 jaar één batterij defect (laadde niet meer op) prijs 560 euro. Na 3 jaar één lader defect....(laadde niet meer op). De Gazelle laders worden wel VEEL te WARM tijdens het opladen. Ik leg de laders op een ijsgel zakje tijdens laden. De laadstroom = 1,5 ampere en ZOU 2 ampere mogen zijn....volgens de eigenschappen .....dan brandt die gegarandeerd op....
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?