Het plaatsje Utqiaġvik, tot 2016 bekend als Barrow, in Alaska. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plaatsje Utqiaġvik, tot 2016 bekend als Barrow, in Alaska. Archiefbeeld. © Thinkstock

“Absurd warm” in Alaska: record wintertemperatuur van 19,4 graden door klimaatopwarming

Met dertien graden krijgen wij rond de jaarwisseling uitzonderlijk warm weer. Maar in Alaska, de meest noordelijke staat van de VS, werd vorig weekend een recordtemperatuur van maar liefst 19,4 graden opgetekend. Normaal kent Alaska in deze tijd van het jaar bijtende kou en sneeuw.

5 reacties

 • Patrick Van den bemt

  3 maanden geleden
  Danny, dat is wel heel kort door de bocht. Ware het niet dat wij wel de natuur die instaat voor het capteren en verwerken van de overvloed aan CO2 vernietigen, en onze blauwe het dus niet meer zal aankunnen, hetgeen in het verleden zonder onze vernielingsdrang wel nog mogelijk was. Dat is juist het punt dat velen niet willen zien en/of begrijpen, dat is wel degelijk de negatieve invloed die we hebben.
 • Jozef Vermeulen

  11 maanden geleden
  En in Californië sneeuwt het door klimaatopwarming.
 • Danny Holdensrath

  11 maanden geleden
  In Fairbanks midden Alaska is het overdag -19 gr volgende week -30 celcius!
 • Werner De Grave

  11 maanden geleden
  Bekijk het positief. Zo moeten we minder verwarmen. Veel minder CO2 uitstoot. Goed tegen de opwarming van de aarde.
 • Danny Uytdenhouwen

  11 maanden geleden
  Klimaatopwarming is van alle tijden, ook toen er geen auto's...bedrijven...vliegtuigen, geen gat in de ozonlaag was...enzovoort...waren. De natuur regelt zelf zijn thermostaat. Hier kan de mensheid weinig of niks aan veranderen.
 1. Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtoffers aardverschuiving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoontje: “Help me”

  Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtof­fers aardver­schui­ving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoon­tje: “Help me”

  De 31-jarige Eleonora Sirabella is een van de zeven dodelijke slachtoffers van de aardverschuiving op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia. De jonge vrouw belt op het moment van de ramp nog met haar vader. “Help me”, smeekt ze tijdens een wanhopig telefoontje. De man zet alles op alles om zijn dochter te redden, maar zijn poging is tevergeefs. Op beelden is te zien hoe auto’s en zelfs bussen meegesleurd worden door de modder.