14 mei 2022: Een vrouw protesteert tegen het verbod op abortus in Houston, Texas.
Volledig scherm
14 mei 2022: Een vrouw protesteert tegen het verbod op abortus in Houston, Texas. © REUTERS

Abortus weer toegelaten in Texas, rechter roept verbod tijdelijk halt toe

Een rechter in Texas heeft het abortusverbod in de staat tijdelijk een halt toegeroepen. Een wet uit de jaren 20 maakte het uitvoeren van een abortus in de staat strafbaar, maar pro-abortusbewegingen trokken naar de rechter en zijn nu – ook al is het tijdelijk – in het gelijk gesteld. 

 1. Na Israëlische aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: 
Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond
  Update

  Na Israëli­sche aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond

  Israël stemt in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Dat meldt een veiligheidsbron. Het is nu nog wachten op een Palestijnse reactie. “Aan Israëlische kant heeft men de wapenstilstand aanvaard”, zei een Egyptische ambtenaar, zonder details te geven over het tijdschema voor de wapenstilstand. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook
 2. Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondingen”
  Play
  Update
  3

  Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondin­gen”

  De Braziliaanse politie voert een onderzoek naar de dood van een Belg in een rijke buurt van Rio de Janeiro. Walter Biot (53) werd vrijdagavond plots ziek en zou gevallen zijn. Dat verklaarde althans zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62) aan de politie. Die geloven echter niets van zijn uitleg. Volgens verschillende Braziliaanse media is hij gearresteerd op verdenking van moord.
 3. Unicef zoekt dringend 64,6 miljoen dollar voor humanitaire hulp aan Haïti

  Unicef zoekt dringend 64,6 miljoen dollar voor humanitai­re hulp aan Haïti

  In Cité Soleil, een wijk in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, lijdt één op de vijf kinderen aan acute ondervoeding. Sinds 8 juli woedt er een hevige bendeoorlog waardoor mensen de wijk niet kunnen verlaten om te gaan werken en een inkomen te verwerven, waardoor één op de twintig kinderen zelfs dreigt te overlijden door ondervoeding. Unicef trekt aan de alarmbel en heeft zo’n 64,6 miljoen dollar nodig om nodig om meer dan een half miljoen kinderen humanitaire hulp te bieden.