rv
Volledig scherm
© rv

Aboriginal wandelt 5.000 km voor rechten van zijn volk

Een Aboriginal is van het westen naar het oosten van Australië gewandeld om aandacht te vragen voor de rechten van zijn volk. Clinton Pryor legde sinds september al 5.000 kilometer af. Hij is momenteel onderweg naar de Australische hoofdstad Canberra, om er met politieke kopstukken te praten over de problemen waarmee de Aboriginalgemeenschap kampt.

  1. Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegen

    Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegen

    Vandaag is een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is eraan te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het extreem druk. Op de middag stond er 1.092 kilometer file in Frankrijk, zo melden mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. Daarmee is het filerecord van 1.142 kilometer, dat dateert van 10 juli dit jaar, net niet verbroken. Intussen nemen de files opnieuw af. Toch raadt mobiliteitsorganisatie VAB aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.
  2. "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariant

    "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaan­se gezond­heids­dienst schetst alarmerend beeld van deltavari­ant

    De deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.