Archiefbeeld van Noorse F-16 die blak bij een Russische Tu-95 bommenwerper vliegt
Volledig scherm
Archiefbeeld van Noorse F-16 die blak bij een Russische Tu-95 bommenwerper vliegt © EPA

“Abnormaal veel” Russische gevechtsvliegtuigen onderschept: NAVO moet 10 keer uitrukken op zes uur tijd

Russische gevechtsvliegtuigen zijn maandag “ongebruikelijk” vaak opgedoken in de buurt van het luchtruim van NAVO-landen. De twee Russische bommenwerpers die vlak bij Nederland werden onderschept door Belgische F-16's, waren dus de enige niet. NAVO-vliegtuigen kwamen volgens BBC maar liefst tien keer in actie tegen Russische vliegtuigen in een tijdspanne van zes uur.

9 reacties

 • Janna Boonstra

  1 jaar geleden
  "In het luchtruim van NAVO-landen". Hoezo? Ze blijven toch op internationaal gebied?
 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  Eh .. als Poetin vliegtuigen laat opstijgen kost het Rusland toch ook heel veel brandstof en dus heel veel geld en pompt hij toch ook zijn eigen budget leeg? Of vliegen Russische vliegtuigen soms op water mijnheer Vermeers?
 • Ward Berden

  1 jaar geleden
  De Russen weten ondertussen hoe lang het duurt vooraleer we ze onderscheppen, welke landen en met welke vliegtuigen, de plek waar ze ten vroegste gestopt worden... Nu kijken ze hoeveel we maximaal kunnen tegenhouden. Ze weten meer van ons dan wij van hen.
 • Patrick Dewael

  1 jaar geleden
  Van onderscheppen kan hier geen sprake zijn. Er werd in het internationale luchtruim gevlogen wat volstrekt legaal is. Je kan het enkel begeleiden noemen.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Poetin is heel slim, telkens als er hier toestellen moeten opstijgen kost dat veel brandstof, en dus heel veel geld zo gaat hij hier het budget van de NATO leegpompen, slim gezien.