Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © EPA

Aardbeving van magnitude 6 op Indonesische eiland Sumatra

Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich dinsdag een aardbeving van magnitude 6 voorgedaan. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut USGS.

 1. Voormalige speechschrijver Poetin sluit mogelijke staatsgreep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  Voormalige speech­schrij­ver Poetin sluit mogelijke staats­greep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  De voormalige speechschrijver van de Russische president Poetin, Abbas Gallyamov, heeft tijdens een interview met het Amerikaanse ‘CNN’ gezegd dat “een militaire staatsgreep mogelijk wordt in Rusland naarmate de oorlog in Oekraïne blijft duren”. “De Russische economie gaat achteruit. De oorlog is verloren”, klinkt het. “Ons land wordt geregeerd door een oude tiran, een oude dictator.”
 2. Na twee jaar kunnen Limburgse uitbaters hun luxeresort in Indonesië weer openen voor Belgen: “We zijn overdonderd door de snelle respons van onze gasten”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Na twee jaar kunnen Limburgse uitbaters hun luxeresort in Indonesië weer openen voor Belgen: “We zijn overdon­derd door de snelle respons van onze gasten”

  Op het Indonesische eiland Lombok baten Ben en Anja een luxeresort uit. Het was jarenlang een droom die in vervulling ging, tot een aardbeving en de wereldwijde pandemie voor een moeilijke periode zorgden. Deze week kreeg het koppel het goede nieuws dat ze terug Belgische en Internationale gasten mogen ontvangen. “Mensen keken al erg lang uit om terug te keren naar ons hotel”, zijn ze enthousiast.
 1. “Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstromingsgevoelig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurrampen?
  PREMIUM

  “Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstro­mings­ge­voe­lig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurram­pen?

  Door de klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden veel vaker voorkomen: van overstromingen, aardbevingen tot grondverzakkingen. Daarom is het goed om je af te vragen of je voldoende verzekerd bent. Onze geldexperte Véronique Goossens geeft advies: wat doe je in geval van schade? En wat krijg je vergoed? “Onvermijdelijk zullen verzekeraars hun tarieven en terugbetalingen willen aanpassen in lijn met de bittere klimaatrealiteit.”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. Russische oud-vicepresident: "Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”
  64

  Russische oud-vicepresi­dent: "Poetin maakt zich belache­lijk door zich te omringen met absoluut incompeten­te militaire leiders”

  Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.