De aardbeving werd ook in Athene gevoeld (illustratiebeeld).
Volledig scherm
De aardbeving werd ook in Athene gevoeld (illustratiebeeld). © AFP

Aardbeving schudt centrum van Griekenland door elkaar: “We hebben nog geen info over slachtoffers of schade”

Verschillende aardbevingen hebben dinsdagochtend het centrum van Griekenland door elkaar geschud. Volgens het Geodynamisch Instituut van Athene had de sterkste beving een kracht van 4,8 en bevond ze zich op een diepte van ongeveer 13 kilometer onder de zeebodem ten zuidoosten van het eiland Evia.

 1. KIJK. Vijfjarige jongen na twee dagen levend teruggevonden onder puin na zware aardbeving in Indonesië
  Play

  KIJK. Vijfjarige jongen na twee dagen levend teruggevon­den onder puin na zware aardbeving in Indonesië

  Bijna twee dagen na de verwoestende aardbeving op het Indonesische eiland Java is een vijfjarige jongen gered uit een ingestort huis. Hij werd woensdagochtend plaatselijke tijd levend gevonden in de zwaarst getroffen stad Cianjur nadat hij ongeveer veertig uur onder het puin had gelegen. Het kind ademde nog en werd onmiddellijk verzorgd. Twee dagen na de aardbeving wordt nog altijd gezocht naar 151 vermisten. Het dodental van de aardbeving is intussen opgelopen tot minstens 271. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook veel kinderen.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.