Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Getty Images

Aardbeving met kracht van 6,6 treft Chinese provincie Qinghai

De Chinese provincie Qinghai, in het noordwesten van het land, is zaterdag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,6. Dat meldt het Amerikaanse geofysische instituut USGS.

 1. Hulpverleenster Jeannine De Beleyr (71) getuigt uit zwaar getroffen Haïti: “Hulpverlening zal bijzonder moeilijk worden door politieke chaos”
  PREMIUM
  Belsele

  Hulpver­leen­ster Jeannine De Beleyr (71) getuigt uit zwaar getroffen Haïti: “Hulpverle­ning zal bijzonder moeilijk worden door politieke chaos”

  Het door een zware aardbeving getroffen Haïti zal de komende weken en maanden heel wat hulp uit het buitenland kunnen gebruiken. Dat zegt Jeannine De Beleyr uit Belsele die al meer dan dertig jaar in het land woont en werkt in een centrum voor onderwijs en gezondheidszorg. “We hebben leren leven met aardbevingen maar dit keer kon het op geen slechter ogenblik gebeuren.”
 2. Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”
  PREMIUM

  Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”

  Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.
 1. “Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstromingsgevoelig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurrampen?
  PREMIUM

  “Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstro­mings­ge­voe­lig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurram­pen?

  Door de klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden veel vaker voorkomen: van overstromingen, aardbevingen tot grondverzakkingen. Daarom is het goed om je af te vragen of je voldoende verzekerd bent. Onze geldexperte Véronique Goossens geeft advies: wat doe je in geval van schade? En wat krijg je vergoed? “Onvermijdelijk zullen verzekeraars hun tarieven en terugbetalingen willen aanpassen in lijn met de bittere klimaatrealiteit.”
 2. Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

  Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

  Twee jaar na de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd dringt de Amerikaanse president Joe Biden aan op strengere regels voor de federale politie. Zonder het vertrouwen van de mensen kunnen de veiligheidsautoriteiten hun taken niet vervullen, zei Joe Biden woensdagmiddag in Washington, bij het ondertekenen van een bijbehorend decreet. De familieleden van Floyd waren ook aanwezig in het Witte Huis. Biden bracht Floyds dochter Gianna mee op het podium.