Mensen verzamelen op een voetbalveld in het dorp Mesochori na de aardbeving.
Volledig scherm
Mensen verzamelen op een voetbalveld in het dorp Mesochori na de aardbeving. © AP

Aardbeving met kracht van 6,3 in centrum van Griekenland: gebouwen beschadigd, zes mensen lichtgewond

UPDATEEen krachtige aardbeving heeft woensdag centraal Griekenland getroffen. Volgens de eerste berichten is in de streek nog geen grote schade geconstateerd, er zijn wel verschillende gebouwen beschadigd geraakt. Zes mensen raakten lichtgewond.

 1. Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanselier te worden op

  Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanse­lier te worden op

  Markus Söder, de premier van Beieren, geeft zijn pogingen op om de kandidaat-premier te worden voor de christendemocraten bij de Duitse verkiezingen in september. De partij van Söder, de CSU, is de zusterpartij van de CDU en in de nationale politiek trekken ze samen op als de 'unie'. Armin Laschet is nu definitief de man die Angela Merkel namens de christendemocraten opvolgt als de verkiezingsuitslagen dat toelaten.
 2. Advocaten: “Navalny heeft dringend medische hulp nodig” - Washington dringt bij Moskou aan op "onafhankelijke" medische toegang

  Advocaten: “Navalny heeft dringend medische hulp nodig” - Washington dringt bij Moskou aan op "onafhanke­lij­ke" medische toegang

  De Russische opposant Aleksej Navalny is uiterst verzwakt en ligt slecht verzorgd in een ziekenhuis voor gevangenen met tuberculose, zo hebben zijn advocaten gezegd. Die eisen zijn overbrenging naar Moskou na een bezoek aan hun cliënt. De Verenigde Staten hebben er vandaag bij Rusland op aangedrongen “onafhankelijke” artsen toe te laten die oppositieleider Navalny “onmiddellijk” kunnen zien. Ze waarschuwen Moskou voor “consequenties” als er iets met Navalny gebeurt terwijl hij in hechtenis zit.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen