Aardbeving met kracht van 5,8 schrikt regio Melbourne op

De Australische deelstaat Victoria is woensdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,8. Dat heeft het Amerikaanse geologische instituut USGS gezegd en wordt intussen ook bevestigd door het Australische geologische instituut Geosciences Australia, dat eerder gewaagde van een beving met een kracht van 6.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Aardbeving met kracht van zeker 7,0 schrikt Mexico op: minstens één dode, schade aan gebouwen

  Aardbeving met kracht van zeker 7,0 schrikt Mexico op: minstens één dode, schade aan gebouwen

  In de omgeving van het Mexicaanse vakantieoord Acapulco heeft zich dinsdagavond een krachtige aardbeving voorgedaan. Er is voorlopig nog niet veel informatie over eventuele slachtoffers of schade. De eerste foto’s na de beving tonen wel schade aan sommige gebouwen. Er viel ook minstens één dode. Een man kwam om het leven toen een paal op hem viel in Coyuca de Benítez (een gemeente in Guerrero), zo deelde de lokale gouverneur, Héctor Astudillo, mee.
 1. Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk”

  Nobelprijs­win­na­res Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddel­lijk”

  De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.
 2. Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”
  PREMIUM

  Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”

  Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.