Aardbeving met kracht van 5,8 schrikt regio Melbourne op

De Australische deelstaat Victoria is woensdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,8. Dat heeft het Amerikaanse geologische instituut USGS gezegd en wordt intussen ook bevestigd door het Australische geologische instituut Geosciences Australia, dat eerder gewaagde van een beving met een kracht van 6.

 1. Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”
  PREMIUM

  Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”

  Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.