Een familielid van een vermist persoon plakt een foto van haar geliefde op een muur die gewijd is aan alle vermiste personen in Mexico.
Volledig scherm
Een familielid van een vermist persoon plakt een foto van haar geliefde op een muur die gewijd is aan alle vermiste personen in Mexico. © REUTERS

Aantal vermiste personen in Mexico passeert de 100.000

Meer dan 100.000 personen worden vermist in Mexico. Het aantal vermiste personen in het landelijk register van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Mexico steeg maandag voor het eerst voorbij dit punt. Volgens schattingen zijn sinds de start van de drugsoorlog in het land in 2006 al meer dan 350.000 mensen omgekomen. Vorig jaar waren er in Mexico gemiddeld 94 moorden per dag.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. LIVE. “Geen aanwijzingen voor terreurdaad”: 22-jarige schutter doodt man en twee tieners in winkelcentrum Kopenhagen
  Play

  LIVE. “Geen aanwijzin­gen voor terreur­daad”: 22-jarige schutter doodt man en twee tieners in winkelcen­trum Kopenhagen

  Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn zondag drie doden gevallen. Het gaat om een man en twee tieners. Dat meldt Søren Thomassen, hoofdinspecteur van de politie van de stad. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt, drie van hen verkeren in levensgevaar. Een 22-jarige Deense man, die vermoedelijk alleen handelde, is gearresteerd en zal worden aangeklaagd voor doodslag. Volgens de Kopenhaagse politie zijn er geen aanwijzingen voor een terreurdaad. De verdachte zal vandaag in aanwezigheid van een rechter worden ondervraagd.