Reddingswerkers bij de groothandelsmarkt in Jerevan waar de explosie plaatsvond. (14/08/22)
Volledig scherm
Reddingswerkers bij de groothandelsmarkt in Jerevan waar de explosie plaatsvond. (14/08/22) © AFP

Aantal slachtoffers ontploffing in Armeens winkelcentrum loopt op tot 16, ook 60 gewonden

Het aantal dodelijke slachtoffers na de ontploffing op de Surmalu-groothandelsmarkt in de Armeense hoofdstad Jerevan is gestegen tot zestien. Dat meldt de civiele bescherming nadat reddingswerkers nog lichamen onder het puin hebben gehaald. Eerder was er sprake van zeven doden. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook een zwangere vrouw en een klein kind.

 1. Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is de stad Lyman in Donetsk volledig onder controle van het Oekraïense leger. “De plaats is ontdaan van Russen”, zei de Oekraïense president. De Oost-Oekraïense plaats Lyman was ruim vier maanden lang een bolwerk van Russische of pro-Russische troepen in de regio Donetsk. Aan Russische zijde wordt gevreesd dat de Oekraïners de overwinning aangrijpen om verder op te rukken naar het zuiden in de provincie Donetsk en naar het oosten waar niet ver verwijderd de provincie Loehansk ligt.
 2. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers vanuit bevrijde stad Izjoem: “Niemandsland waar geen leven meer mogelijk is”
  Play

  Onze oorlogsre­por­ter Robin Ramaekers vanuit bevrijde stad Izjoem: “Niemands­land waar geen leven meer mogelijk is”

  Hoewel het Oekraïense leger er de laatste weken in geslaagd is om een aantal gebieden op de Russen te heroveren, blijven Oekraïners ook na de terugtrekking van de Russische militairen achter met grote vernieling. Onder meer voor de inwoners van de noordoostelijke provincie Charkiv, die tot voor kort nog onder Russische controle stond, neemt wanhoop de bovenhand. “Hoewel de mensen zich bevrijd voelen, is de regio rond de stad Izjoem een soort van niemandsland geworden, waar op dit moment geen leven meer mogelijk is”, zegt onze oorlogsreporter Robin Ramaekers.