Een fietser rijdt langs een gesloten pub in Londen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een fietser rijdt langs een gesloten pub in Londen. Archiefbeeld. © EPA

Aantal pubs in Engeland en Wales bereikt dieptepunt

Het aantal pubs in Engeland en Wales heeft een historisch dieptepunt bereikt. Dat blijkt vandaag uit een analyse van vastgoedconsulent Altus Group. In de eerste helft van dit jaar is het aantal pubs in Wales en Engeland gedaald tot iets minder dan 40.000. Dat zijn er 7.000 minder dan tien jaar geleden. Heel wat van die verdwenen pubs zijn omgebouwd tot woningen of kantoren. 

 1. “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderjaren van De Vuurmolen, die een reünie houdt
  PREMIUM
  Brugge

  “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderja­ren van De Vuurmolen, die een reünie houdt

  “Zeven dagen op zeven open, en populair bij jan en alleman: dat vind je vandaag in Brugge niet meer.” Jan Lantsoght (61), voormalig uitbater van De Vuurmolen, heeft “gewéldige momenten” meegemaakt in het legendarische nachtcafé op het Kraanplein. En hij niet alleen: zaterdag houden Jan en zijn voormalige kelner Thierry Strypsteen een reünie, waarbij de herinneringen aan de gloriejaren centraal staan. “In De Vuurmolen zijn ontelbaar veel koppeltjes ontstaan.”
 2. Op stap in Burnley, de nieuwe thuishaven van Kompany met een fluitende boom als blikvanger: “Misschien haalt hij De Bruyne wel naar hier”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal

  Op stap in Burnley, de nieuwe thuishaven van Kompany met een fluitende boom als blikvanger: “Misschien haalt hij De Bruyne wel naar hier”

  Burnley is geen Manchester, Londen of Liverpool. Niet qua voetbal, maar vooral ook niet als stad. Vincent Kompany belandt in een grijze industriestad, opgesmukt en samengebracht door hier en daar wat blauw en bordeaux. Wij stapten op het vliegtuig om de nieuwe werkomgeving van coach Kompany te ontdekken. “Burnley FC is echt het kloppend hart van deze stad. Je wordt geen Burnley-fan. Je bent zo geboren en blijft het je hele leven.”
 1. Beelden tonen hoe Oekraïense troepen Cherson proberen te veroveren
  Play

  Beelden tonen hoe Oekraïense troepen Cherson proberen te veroveren

  Oekraïne breidt zijn tegenoffensief verder uit in het zuiden. Ze proberen de belangrijke regio Cherson te veroveren. Bovenstaande beelden tonen de snelle opmars van de Oekraïense troepen in de regio. Militaire voertuigen razen voorbij, de infanterie vuurt schoten af aan boomgrenzen. Cherson is een grote regio waarvan grote stukken momenteel nog bezet worden door de Russen. Ook de havenstad zelf is nog steeds in Russische handen.