Een vrouw en een kind, samen met andere vluchtelingen uit Oekraïne, wachten in de hal van het tation in Przemysl, Oost-Polen.
Volledig scherm
Een vrouw en een kind, samen met andere vluchtelingen uit Oekraïne, wachten in de hal van het tation in Przemysl, Oost-Polen. © AFP

Aantal Oekraïners dat speciale beschermingsstatus krijgt in België daalt

Het aantal mensen dat de oorlog in Oekraïne ontvlucht en een speciale tijdelijke beschermingsstatus krijgt, is vorige maand in België sterk gedaald. Volgens cijfers van Eurostat hebben in juni 4.325 mensen in België deze status gekregen, veel minder dan in de voorgaande maanden (26.495 in maart, 11.030 in april, 7.270 in mei).

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Gevaar voor heel Europa, dilemma voor Oekraïense strategie: Russen gebruiken kerncentrale als schild
  PREMIUM

  Gevaar voor heel Europa, dilemma voor Oekraïense strategie: Russen gebruiken kerncentra­le als schild

  De kerncentrale van Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, wordt een obstakel bij het geplande Oekraïense tegenoffensief. Oekraïense strijdkrachten kunnen de Russische bombardementen niet beantwoorden uit schrik de reactoren te treffen. Mocht een van de zes reactoren worden geraakt met een krachtig wapen, dan bestaat het risico van een meltdown of explosie die straling kan verspreiden over Oekraïne en ver daarbuiten. Dat gebeurde eerder in Tsjernobyl.