Volledig scherm
© AFP

Aantal nieuwe besmettingen in VS bereikt recordhoogte: “catastrofaal” tekort aan bedden in Midwest

Het gaat niet de goede kant op met het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Donderdag werden meer dan 150.000 nieuwe gevallen geregistreerd en dat waren er nooit zo veel. Meer nog, het is al de zevende keer in negen dagen dat er recordcijfers werden opgetekend. Er lagen ook nog nooit zo veel patiënten in de ziekenhuizen. In de Midwest is de situatie ronduit rampzalig en wordt gesproken van een “catastrofaal" tekort aan bedden.

13 reacties

 • Tim De Witte

  4 maanden geleden
  Guy van Becelaere, en weet je ook waarom? Omdat de EU op dat vlak geen bevoegdheid heeft; de lidstaten wilden daar zélf over kunnen beslissen.Dus vooraleer je een steen werpt, is het misschien geen slecht idee om je eens af te vragen of dat wel terecht is?
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Robert Biden is een heel intelligente man die nu wel een vergiftigd geschenk gekregen heeft van trump hij zal er alles aan doen om alles in goed banen te leiden hij is een diplomaat wat je van trump niet kan zeggen 
 • Marc Coussement

  4 maanden geleden
  Zouden we niet beter kijken in België we doen het hier 2 maal slechter dan in de VS. 
 • Marie Vanakker

  4 maanden geleden
  robert van puyenbroeck Ja, Biden zal zijn werk hebben om de puinhoop van Trump op te kuisen.
 • Guy Van Becelaere

  4 maanden geleden
   Wat heeft Europa gedaan aan deze pandemie 0, 0000, elke lidstaat heeft zelf maatregelen moeten treffen ,in VS zijn het de gouverneurs die dat moeten doen in hun staat. En de Staten met een Demo gouverneur zijn het hards getroffen door dit virus  !! Stof om over na te denken Guido Pintens !
 1. OVERZICHT. Ziekenhuisopnames blijven dalen: gisteren laagste aantal sinds 19 oktober

  OVERZICHT. Ziekenhuis­op­na­mes blijven dalen: gisteren laagste aantal sinds 19 oktober

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft dalen en is in de week van 3 tot 9 november met bijna de helft gezakt in vergelijking met een week voordien, tot minder dan 7.000 nieuwe gevallen per dag. Ook het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 blijft afnemen. Volgens gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano waren er gisteren 399 opnames, het laagste dagcijfer sinds 19 oktober.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen