ANP
Volledig scherm
© ANP

Aantal nieuwe besmettingen in Nederland daalt fors, ook piek aantal ziekenhuisopnames lijkt bereikt

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is fors gedaald en ook het aantal mensen dat door het coronavirus in het ziekenhuis belandt, stijgt niet meer. De piek lijkt bereikt, zo klinkt het bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano.

5 reacties

 • Dirk Lambrechts

  2 maanden geleden
  Niet moeilijk, die Nederlanders zorgen er momenteel voor dat Italie al terug oranje is en volgende week waarschijnlijk rood. Houden geen afstand, dragen geen mondkapjes, coctails gaan rond in groep. En dat land heeft nu het lef reizigers te gaan controleren. De marechaussee zou er beter op toezien dat de Nederlanders in hun eigen land blijven
 • Georges Vande Velde

  2 maanden geleden
  Cijfers zullen pas massaal stijgen als alle vakantiegangers uit het zuiden terug in het land zijn. Het zijn de vakantie reizen die massale uitbraken veroorzaken. Het is reeds diverse malen bewezen. En toch gebeurt het opnieuw.
 • eddy van dorst

  2 maanden geleden
  Men zevert maar raak
 • rudy bryssinck

  2 maanden geleden
  Nu vinden ze plots correcties (meer vorige week), als het maar meer is dan deze week Als het andersom was keken ze weg. Kunstmatige cijfers dus om het positief te laten uitschijnen
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Hoe komt dat nu ineens ? Er waren altijd zoveel besmettingen. Maakt het virus plaats voor een nieuwe variant misschien die de vakantiegangers binnenkort gaan meebrengen ?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  21

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.