AFP
Volledig scherm
© AFP

Aantal gewonden na aardbeving in Iran opgelopen tot meer dan 600

Na de aardbeving in het westen van Iran zijn nu al minstens 634 gewonden geteld, zo hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. De provincie Kermanshah werd gisterenavond getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4. Het epicentrum van de beving situeerde zich 17 kilometer ten zuidwesten van de stad Sarpol-e Zaheb, aan de grens met Irak, op een diepte van zeven kilometer.

0 reacties

 1. Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptieonderzoek

  Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptie­on­der­zoek

  Onderzoekers in Costa Rica hebben maandag op 57 plekken invallen gedaan, onder meer in het kantoor van president Carlos Alvarado Quesada. De huisdoorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar smeergeld en omkoping waarbij de overheid en bouwbedrijven zouden zijn betrokken. 28 mensen zijn aangehouden, onder wie de eigenaren van twee grote bouwbedrijven. Het kantoor van de president heeft laten weten mee te werken met het onderzoek.
 2. "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaanse president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit
  Play

  "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaan­se president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit

  Trevor Reed was marinier onder de regering-Obama. In die hoedanigheid beschermde hij vicepresident Joe Biden. Nu zit de man al twee jaar te verkommeren in een cel in Rusland na een woordenwisseling met Russische agenten. “Hij wordt vastgehouden als een pion in een politiek geschil tussen twee landen waarin hij geen aandeel heeft”, stellen zijn ouders, Paula en Joey Reed. Hun niet mis te verstane boodschap aan de Amerikaanse president luidt dan ook om op te komen voor hun zoon: “Het is tijd om hem weer naar Texas te laten komen”.