Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Aantal drugsdoden in Schotland voor zevende opeenvolgende jaar op recordhoogte

In Schotland zijn vorig jaar 1.339 mensen overleden aan drugsmisbruik. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de registraties 25 jaar geleden, zo meldt het Schotse statistiekbureau vrijdag. Het aantal doden steeg zo voor het zevende opeenvolgende jaar. Het gaat om een stijging met 5 procent in vergelijking met 2019. De regio rond de stad Glasgow wordt het zwaarst getroffen.

1 reactie

 • edwig Impen

  1 jaar geleden
  indien de drugsdealers niet zwaar aangepakt worden zal het probleem steeds verder uitdeinen en onbeheersbaar worden.
 1. REPORTAGE. In Izjoem hadden Oekraïners maar op één punt internetbereik. Er geraken was op risico van hun eigen leven
  PREMIUM

  REPORTAGE. In Izjoem hadden Oekraïners maar op één punt internetbe­reik. Er geraken was op risico van hun eigen leven

  Zes maanden lang leefden de overgebleven inwoners van Izjoem in een informatie-vacuüm. Alle communicatielijnen met het westen werden afgebroken, Oekraïense kranten en radiozenders werden vervangen door Russische staatspropaganda. Nu de Oekraïense stad bevrijd is van de Russen, komen meer details over die informatie-oorlog naar buiten: “Om internet te hebben liep je het risico neergeschoten te worden.”
 2. IN BEELD. Indrukwekkende taferelen op Spaanse “kastelenwedstrijd”
  Play

  IN BEELD. Indrukwek­ken­de taferelen op Spaanse “kastelen­wed­strijd”

  Sinds 1932 wordt in het Catalaanse Tarragona tweejaarlijks de prestigieuze “kastelenwedstrijd” gehouden. De belangrijkste castelleras-groepen uit heel Catalonië komen dan samen om deel te nemen aan de wedstrijd die als doel heeft de meest indrukwekkende “menselijke kastelen” te bouwen. De traditie ontstond aan het einde van de 18e eeuw en is typisch voor de Catalaanse cultuur. De beelden spreken voor zich.