Ook het aantal opnames in de ziekenhuizen neemt toe, maar door de hoge vaccinatiegraad is er momenteel geen sprake van een overbelasting.
Volledig scherm
Ook het aantal opnames in de ziekenhuizen neemt toe, maar door de hoge vaccinatiegraad is er momenteel geen sprake van een overbelasting. © Photo News

Aantal coronadoden in Engeland en Wales op hoogste niveau sinds maart

Het aantal sterfgevallen door COVID-19 is in Engeland en Wales gestegen naar het hoogste niveau sinds maart. In de week tot en met 13 augustus heeft het coronavirus er in totaal aan 571 mensen het leven gekost, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het nationale statistiekbureau (ONS).

2 reacties

 • John Ulmer

  1 jaar geleden
  Die vaccins werken nogal he....
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Wanneer is deze waanzin over? Die corona Griepvirus is al honderden jaren op de Aarde aanwezig, niks mis mee toch?
 1. Brussel hoopt vierde golf te omzeilen met vaccinatiegraad van 65 procent tegen eind oktober
  Brussels Gewest

  Brussel hoopt vierde golf te omzeilen met vaccinatie­graad van 65 procent tegen eind oktober

  Aan een tempo van 16.000 prikjes per week moet het Brussels Gewest een vaccinatiegraad van 65 procent eerste dosissen tegen eind oktober bereiken om zo een mogelijk intense vierde golf in het najaar te omzeilen. In de loop van september volgt een eerste evaluatiemoment. Als de vaccinatietrein blijft stokken, lijkt een bredere invoering van het Covid Safe Ticket dan onvermijdelijk. Dat gaf Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) dinsdag aan. Tijdens een persmoment gaf hij in tandem met Brussels coronacrisismanager Inge Neven tekst en uitleg over de vaccinatiesituatie.
 2. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.