Corona houdt de bevolking van Florida, evenals die van andere staten in de 'Sun Belt' zoals Texas, Arizona en Californië, nu al een week in zijn greep.
Volledig scherm
Corona houdt de bevolking van Florida, evenals die van andere staten in de 'Sun Belt' zoals Texas, Arizona en Californië, nu al een week in zijn greep. © EPA

Aantal coronabesmettingen piekt opnieuw in de VS

UpdateIn de Verenigde Staten heeft het aantal nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus op één dag tijd volgens verschillende media een nieuwe piek bereikt. Lokale overheden rapporteerden op vrijdag meer dan 45.000 bevestigde nieuwe besmettingen, meldt The New York Times zaterdag. Magazine The Atlantic spreekt van 44.400 positieve tests, wat nog steeds een record zou zijn. Bij The Washington Post staat de teller op 45.755 nieuwe infecties.

 1. Trump geeft eerste interview sinds verkiezingen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  Trump geeft eerste interview sinds verkiezin­gen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in zijn eerste interview sinds de Amerikaanse verkiezingen opnieuw geklaagd over onbewezen verkiezingsbedrog. In een telefoongesprek op Fox Business News dat ongeveer 45 minuten duurde, zei Trump aan anker Maria Bartiromo dat de verkiezingen zijn vervalst, maar dat rechters niet betrokken willen worden. Intussen is de hertelling in een tweede county in de staat Wisconsin afgelopen. Daarbij is de overwinning van de Democraat Joe Biden bevestigd.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance