Een Soedanese jongen zit op het puin van een huis, dat instortte door overstromingen en stortregens.
Volledig scherm
Een Soedanese jongen zit op het puin van een huis, dat instortte door overstromingen en stortregens. © AFP

Aantal binnenlandse ontheemden neemt toe, klimaatverandering speelt grote rol

Het aantal binnenlands ontheemde mensen lag hoger dan ooit in 2020. Op het einde van het jaar ging het over minstens 55 miljoen personen, zo’n 5 miljoen meer dan in 2019. Dat zeggen cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). 

3 reacties

 • Roland Peeters

  4 maanden geleden
  Wanneer gaat Afrika zijn eigen problemen eens oplossen?Het zijn geen stammen twisten als vroeger maar georkestreerde oorlogen om geld.Mijnbedrijven die samen met de corrupte overheid verantwoordelijk zijn voor kinderarbeid en dorpen vernietigen terwijl anderen proberen die macht over te nemen.Het enige dat wij doen is deze corruptie in stand houden.
 • Jean West

  4 maanden geleden
  Wel gemakkelijk als leider in weelde leven en de schuld op een ander schuiven. Het grote probleem is kinderen op de wereld zetten aan de lopende band.
 • Kristine Delacourt

  4 maanden geleden
  « Conflicten en geweld ». Alsof dat hetzelfde is als donder en bliksem. Wie pleegt dat geweld? En waarom worden de plaatselijke regeringsleiders niet voor hun verantwoordelijkheid gesteld? Nee, wij moeten onze deuren voor de vluchtelingen open stellen tot we zelf verzuipen. En ondertussen doen de plaatselijke dictators rustig verder!