Politie in de Leidse Dwarsstraat in Amsterdam, waar Peter R. de Vries werd neergeschoten.
Volledig scherm
Politie in de Leidse Dwarsstraat in Amsterdam, waar Peter R. de Vries werd neergeschoten. © Joris van Gennip

Aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries: dit is wat we nu weten

De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en vecht voor zijn leven. Er zijn drie verdachten opgepakt, onder wie mogelijk de schutter. Eén van hen is intussen weer vrijgelaten. 

  1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
    UPDATE
    12

    Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

    De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.