Anderhalve week geleden kwamen bij een aanslag op een markt in Bagdad al dertig mensen om het leven.
Volledig scherm
Anderhalve week geleden kwamen bij een aanslag op een markt in Bagdad al dertig mensen om het leven. © AP

Aanslag op begrafenisdienst in Irak eist minstens dertien doden: “Allicht het werk van IS”

Bij een begrafenisdienst in Yathrib, ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn zeker dertien doden gevallen en meer dan vijftig mensen gewond geraakt bij een aanslag. Die werd waarschijnlijk uitgevoerd door terreurorganisatie IS. Dat maakte het Iraakse persagentschap INA bekend op basis van een boodschap van de veiligheidsdiensten.

  1. Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af en wil kernproef gaan doen

    Noord-Ko­rea vuurt weer ballisti­sche raket af en wil kernproef gaan doen

    Noord-Korea heeft een “niet-geïdentificeerde ballistische raket” afgevuurd. Dat bericht het Zuid-Koreaanse agentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger. De aankondiging volgt enkele dagen na de vorige rakettest en komt een dag voor de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Seoel wordt verwacht. Donderdag heeft ze een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. De lancering komt tevens op een dag dat in Zuid-Korea werd gemeld dat het noorden na vijf jaar weer een kernproef wil doen.
  2. Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpolitie, familie dient klacht in

    Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpoli­tie, familie dient klacht in

    De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini is overleden na “een zware slag op het hoofd” door de zedenpolitie, op de dag van haar arrestatie. Dat zegt haar in Irak wonende neef. De dood van de jonge vrouw leidt al weken tot zware protesten tegen het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran. Ondertussen hebben de ouders van Amini een klacht ingediend tegen de betrokken agenten. Dat meldt de advocaat van de familie, die geciteerd wordt door het Iraanse persbureau ‘Isna’.