Talloze Amerikanen zijn verslaafd aan medicijnen als oxycodon en fentanyl.
Volledig scherm
Talloze Amerikanen zijn verslaafd aan medicijnen als oxycodon en fentanyl. © AFP

“Aanklagers VS onderzoeken betrokkenheid farmaceuten bij opiatencrisis”

Federale aanklagers in de Verenigde Staten zijn een onderzoek begonnen naar verschillende farmaceuten en hun betrokkenheid bij de opiatencrisis in het land. Volgens The Wall Street Journal wordt onderzocht of die farmaciebedrijven opzettelijk lokale gemeenschappen hebben overspoeld met krachtige en verslavende pijnstillers.

1 reactie

 • johanneke li

  1 jaar geleden
  1 ding is duidelijk; de beslissingen over de gezondheid van de mens en het produceren van medicijnen mag duidelijk niet langer in de handen van ondernemers zijn die alleen maar aan hun winst denken! van mijn part mag de hele pharma-industrie genationaliseerd worden!
 1. Wie is verantwoordelijk voor honderdduizenden doden? Historisch proces over opiatencrisis in VS start vandaag

  Wie is verantwoor­de­lijk voor honderddui­zen­den doden? Historisch proces over opiatencri­sis in VS start vandaag

  In de Verenigde Staten start vandaag het historische proces over ‘de ergste drugscrisis in de geschiedenis’ van het land. De opiatencrisis of –epidemie doodde de afgelopen tien jaar honderdduizenden Amerikanen, wat neerkomt op bijna 200 doden per dag. Sinds 2014 steeg de gemiddelde levensverwachting van Amerikanen zelfs niet meer, te wijten aan het aantal dodelijke overdoses. De juryleden wacht de loodzware taak de verantwoordelijke(n) aan te duiden.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"