Agent Derek Chauvin terwijl hij George Floyd in bedwang hield met zijn knie.
Volledig scherm
Agent Derek Chauvin terwijl hij George Floyd in bedwang hield met zijn knie. © AFP

Aanklacht tegen agent verantwoordelijk voor dood George Floyd verzwaard - drie betrokken agenten ook aangeklaagd

De aanklacht tegen Derek Chauvin, de politieagent uit Minneapolis die George Floyd doodde toen hij tijdens diens arrestatie de man bijna negen minuten lang in bedwang hield door zijn knie in diens nek te plaatsen, is verscherpt. De agent wordt nu aangeklaagd voor opzettelijke doodslag. Ook de drie andere betrokken agenten worden nu aangeklaagd.

22 reacties

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  1 jaar geleden
  Als hij vrijgesproken wordt is er weinig kans dat hij ooit vredig in zijn bed sterft. Als hij iin de gevangenis belandt, wordt hij doelwit nummer 1 van de medegevangen. Amerika heeft zijn eigen Dutroux
 • Jan Delafontaine

  1 jaar geleden
  Akkoord, je hoeft geen George Saint Pierre te zijn om politieagent te worden. Maar enige betere vecht en aanhoudingstechnieken zijn blijkbaar in de VS toch echt een tekortkoming.
 • Jo Van Echelpoel

  1 jaar geleden
  Omdat de oorzaak van het racisme dient aangepakt te worden. Een falend ongelijk systeem waarbij bezit en winst belangrijker zijn dan vrije mens worden in dit tijdelijke bestaan. Daar de 1% niet luistert naar vredevolle compromissen lijkt dit begrijpelijk een makkelijkere oplossing!
 • pascal de groote

  1 jaar geleden
  Hij is er precies nog fier op ook kijk zonder handen jongen. Keer acht! minuten wat je gedacht dat hij nog ging leven?
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Floyd had idd een strafblad, maar dat rechtvaardigt nog geen moord op straat. Want dat is wat er gebeurd is, NEGEN minuten met je knie op iemands nek zitten. Ondertussen ook nog eens 2 andere agenten op zijn rug. Er zijn andere niet-lethale manieren om iemand met succes in bedwang te houden.