Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Aanhouder wint: Eritrese migrant wint in Israël meer dan 245.000 euro met krasbiljet

Een Eritrese migrant in Israël heeft na uren krassen uiteindelijk een miljoen Israëlische sjekel (245.765 euro) gewonnen met krasbiljetten. 

 1. Toevloed aan illegalen uit Eritrea zorgt voor tekort aan tolken

  Toevloed aan illegalen uit Eritrea zorgt voor tekort aan tolken

  Al maanden is er sprake van een toevloed van vluchtelingen uit Eritrea die gespot worden rond de haven van Zeebrugge. De politie pakte er woensdag liefst 25 in een keer op. Maar dat zorgt voor de nodige problemen: veel Eritreeërs zijn enkel het Tigrinya machtig, de meest gesproken taal in hun thuisland. “Er zijn te weinig tolken voorhanden die die taal spreken, en dus kunnen we die mensen vaak niet verhoren zoals we willen”, legt procureur Frank Demeester uit.
 2. Hoogste aantal asielzoekers in drie jaar tijd: 2.765 aanvragen in januari, vooral van Palestijnen, Francken haalt hard uit naar opvolgster De Block

  Hoogste aantal asielzoe­kers in drie jaar tijd: 2.765 aanvragen in januari, vooral van Palestij­nen, Francken haalt hard uit naar opvolgster De Block

  In januari hebben in ons land 2.765 mensen asiel aangevraagd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen. Dat is het hoogste aantal sinds drie jaar. 426 Palestijnen vroegen een verzoek tot internationale bescherming aan. Minister Maggie De Block (Open Vld) kondigt een nieuwe ontradingscampagne aan, maar haar voorganger Theo Francken (N-VA) is kritisch.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?