Rudy Giuliani naast Donald Trump.
Volledig scherm
Rudy Giuliani naast Donald Trump. © EPA

Aanhangers verdedigen Trump op verschillende tv-zenders: “Geen enkel probleem met dat telefoongesprek”

Als reactie op de impeachmentprocedure hebben aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump de aanval ingezet tegen de Democraten. Ze namen het woord in verschillende nieuwsprogramma's om Trump te steunen en de Democraten door het slijk te halen.

 1. Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?
  PREMIUM

  Alle vragen over de afzettings­pro­ce­du­re tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldi­gin­gen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?

  De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de eerste stap gezet richting afzettingsprocedure voor president Trump. Dat doen ze na een omstreden telefoongesprek dat Trump had met de president van Oekraïne. Maar hoe werkt zo een procedure precies? En hoe groot is de kans dat het ooit echt tot een impeachment komt? Hier leest u de antwoorden.
 2. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

  Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

  Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.