Cartooniste Corinne Rey verlaat de rechtszaal in Parijs na haar getuigenis in de zaak over de aanslag tegen Charlie Hebdo in 2015.
Volledig scherm
Cartooniste Corinne Rey verlaat de rechtszaal in Parijs na haar getuigenis in de zaak over de aanslag tegen Charlie Hebdo in 2015. © EPA

Aangrijpende getuigenissen op proces aanslag Charlie Hebdo: “Ik had aanvaard dat ik zou sterven”

Op de vijfde dag van het proces tegen de daders van de aanval tegen ‘Charlie Hebdo’ in januari 2015, hebben twee overlevenden hun relaas gedaan over de aanslag waarbij tien van hun collega’s om het leven kwamen. Cartooniste Corinne ‘Coco’ Rey beschreef hoe ze door de gebroeders Kouachi gedwongen werd om de deur naar de redactie te openen. Columniste Sigolène Vinson herinnert zich “een vriendelijke blik” in de ogen van één van de daders.

 1. Zeker tientallen doden na “krankzinnige aanval” terreurgroep Boko Haram in Nigeria

  Zeker tientallen doden na “krankzin­ni­ge aanval” terreur­groep Boko Haram in Nigeria

  Strijders van Boko Haram hebben zaterdag in het noordoosten van Nigeria tientallen mensen gedood tijdens een aanval op een dorp en arbeiders op een rijstveld. De Verenigde Naties hebben hun dodentol van de aanval in noordoostelijk Nigeria bijgesteld. In een eerder persbericht van de humanitaire coördinator van de VN in Nigeria, Edward Kallon, was sprake van 110 doden. Later is dat in die verklaring online aangepast naar “tientallen”. De Nigeriaanse autoriteiten hadden zelf gewag gemaakt van 70 doden.
 2. Leegloop en chaos bij Forum voor Democratie: Baudet uit partijbestuur gezet, deel senaatsfractie splitst zich af

  Leegloop en chaos bij Forum voor Democratie: Baudet uit partijbe­stuur gezet, deel senaats­frac­tie splitst zich af

  Thierry Baudet beschuldigt het partijbestuur van het Nederlandse Forum voor Democratie ervan dat hij onterecht is uitgeschreven uit het bestuur. Zijn mededeling op Twitter kwam bijna tegelijkertijd met de mededeling van het bestuur dat hij is uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Baudet spreekt van coupplegers. Het straatgevecht over de leiding van Forum voor Democratie gaat daarmee verder. Steeds meer politici stappen ondertussen uit de partij.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance