Cartooniste Corinne Rey verlaat de rechtszaal in Parijs na haar getuigenis in de zaak over de aanslag tegen Charlie Hebdo in 2015.
Volledig scherm
Cartooniste Corinne Rey verlaat de rechtszaal in Parijs na haar getuigenis in de zaak over de aanslag tegen Charlie Hebdo in 2015. © EPA

Aangrijpende getuigenissen op proces aanslag Charlie Hebdo: “Ik had aanvaard dat ik zou sterven”

Op de vijfde dag van het proces tegen de daders van de aanval tegen ‘Charlie Hebdo’ in januari 2015, hebben twee overlevenden hun relaas gedaan over de aanslag waarbij tien van hun collega’s om het leven kwamen. Cartooniste Corinne ‘Coco’ Rey beschreef hoe ze door de gebroeders Kouachi gedwongen werd om de deur naar de redactie te openen. Columniste Sigolène Vinson herinnert zich “een vriendelijke blik” in de ogen van één van de daders.

  1. Twee coronapatiënten uit hun lijden verlost in Duits ziekenhuis, anesthesist (44) in de cel voor doodslag
    Essen (Duitsland)

    Twee coronapa­tiën­ten uit hun lijden verlost in Duits ziekenhuis, anesthe­sist (44) in de cel voor doodslag

    De politie heeft een anesthesist van de universiteitskliniek in de Duitse stad Essen opgepakt op verdenking van doodslag. De dokter zou de hand hebben gehad in de dood van twee coronapatiënten. Een van hen was een 47-jarige Nederlander uit Rotterdam. Het andere slachtoffer betreft een 50-jarige Duitser. Narcosearts Andreas B. (44) wilde naar eigen zeggen een einde maken aan het verdere lijden van de patiënten en hun familieleden. Actieve euthanasie is in Duitsland verboden.
  2. Netanyahu had geheime ontmoeting met Saudische kroonprins en Pompeo

    Netanyahu had geheime ontmoeting met Saudische kroonprins en Pompeo

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is gisteren in het geheim afgereisd naar Saudi-Arabië, voor een ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Dat melden verschillende Israëlische media. Geen van de betrokkenen gaf een officiële bevestiging van het nieuws, maar het wordt evenmin ontkend door Netanyahu's entourage. In Riyad wordt de ontmoeting dan weer wel ontkend.
  1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
    Play

    Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

  2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
    Play

    Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud