Moderna heeft een aangepaste versie ontwikkeld van zijn vaccin, dat betere bescherming moet bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant.
Volledig scherm
Moderna heeft een aangepaste versie ontwikkeld van zijn vaccin, dat betere bescherming moet bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant. © REUTERS

Aangepast Moderna-vaccin tegen Zuid-Afrikaanse variant klaar voor klinische proeven

Het Amerikaanse farmabedrijf Moderna heeft een aangepaste versie ontwikkeld van zijn vaccin, dat betere bescherming moet bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Het bedrijf is klaar om het vaccin via klinische proeven te testen op mensen, klinkt het. Moderna wil verder ook de productiecapaciteit opschroeven.

4 reacties

 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  De 'moderne tijden hé. Eerst 10 jaar nodig voor het ontwikkelen van een (redelijk betrouwbaar) vaccin... vanaf vorig jaar kan dit plots op een half jaar, en vanaf vorige maand kan dit 'aangepast' worden op 2 weken. Moet kunnen zeker? De 'aankopers' kunnen niet meer volgen met hun weg te geven miljoenen!
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  En waarom moet dat dan niet opnieuw de hele procedure doorlopen? Met dat vaccin blijft ge zeker uit mijn buurt. Het is trouwens een mRNA vaccin. Vandaag of morgen gaan ze daar toch serieuze vodden mee aanvangen.
 • Wilfried Dylst

  2 maanden geleden
  Yep dat is kassa, kassa voor de farma industrie. Eerst het gewone covid vaccin in de armen dan dat tegen de Zuid-Afrikaanse en dan waarschijnlijk ook nog telkens 1 voor de komende variante ! Wij krijgen onze vrijheid nooit meer terug !
 • Marc Van Buynder

  2 maanden geleden
  Tof, goede reclame nu het nog massaal produceren voor iedereen ipv voor de meest biedende.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen