91 vermisten na grondverschuiving in China

In China worden nog steeds 91 personen vermist na een enorme grondverschuiving in Shenzhen, een miljoenenstad aan de grens met Hong Kong. Maar liefst 22 gebouwen werden onder de aardmassa bedolven. Veertien mensen konden inmiddels worden gered, meldt het nieuwsagentschap Nieuw China. Of er ook doden zijn gevallen, is voorlopig niet duidelijk.

 1. LIVE. Het richtdoel om uit de storm te raken: 800 besmettingen en 75 ziekenhuisopnames per dag - Experts: “Ontzettend streng, maar ook heel moedig”
  Play

  LIVE. Het richtdoel om uit de storm te raken: 800 besmettin­gen en 75 ziekenhuis­op­na­mes per dag - Experts: “Ontzettend streng, maar ook heel moedig”

  Winkels gaan onder strenge voorwaarden weer open, singles zullen hun beide contacten tegelijk mogen ontvangen op Kerstmis. Dat wordt qua sociaal contact de enige versoepeling voor de feestperiode. Zwembaden en musea zullen ook weer de deuren mogen openen. De horeca dreigt nog twee maanden te moeten wachten. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 2. VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederland­se politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de 'Jip en Janneke’-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona