Poliovirus
Volledig scherm
Poliovirus © AP

900.000 kinderen in Londen krijgen poliovaccin na vondst poliovirus in rioolwater

Londen lanceert een campagne voor poliovaccins voor kinderen. Het vaccin moet alle Londense kinderen tussen één en negen jaar beschermen. De campagne werd opgestart nadat de verspreiding van het virus werd vastgesteld in rioolwater in de hoofdstad. 

 1. Wie zorgt er voor je als je ziek bent? Dit willen jonge meisjes weten van Italiaanse astronaute die het ISS leidt
  Wetenschap

  Wie zorgt er voor je als je ziek bent? Dit willen jonge meisjes weten van Italiaanse astronaute die het ISS leidt

  Meisjes van 8 tot 11 jaar uit heel Europa kregen onlangs de kans om vragen te stellen aan Samantha Cristoforetti (45), de eerste Europese vrouw die het internationaal ruimtestation ISS leidt. Doel van de vragenronde? Jongedames warm maken om voor een STEM-opleiding te kiezen. Vragen als “wie zorgt er voor je als je ziek bent?” en “kan je in de ruimte pizza eten?” passeerden de revue.
 2. Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvaccins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt
  PREMIUM

  Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvac­cins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt

  Wil je deze zomer een (verre) reis maken? Zorg er dan maar voor dat je tijdig je reisvaccin gaat halen. De wachttijden lopen immers op. De prikken tegen tetanus en hepatitis zijn klassiekers, maar vragen we best ook een malariavaccin of iets tegen apenpokken? En zijn er nog meer ziektes waartegen we ons kunnen wapenen? “Steeds vaker dragen teken ziektes over in Europa. En ook hoogteziekte wordt enorm onderschat”, waarschuwt prof. Steven Callens van UGent.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”
  PREMIUM
  70

  Terreurspe­ci­a­list waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”

  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”
  14

  Klimaattop VN wordt gesponsord door... Co­ca-Co­la: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”

  Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als ‘s werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van ‘greenwashen’.