AP
Volledig scherm
© AP

90 ontvoerde schoolkinderen weer herenigd met familie in Nigeria

Gewapende mannen hebben in Nigeria 90 leerlingen en twee niet nader genoemde andere slachtoffers vrijgelaten die drie maanden geleden ontvoerd werden in het westen van Nigeria. Dat heeft de directeur van hun school in Tegina gisteren gemeld. 

 1. Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigieus Milaans operagebouw La Scala

  Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigi­eus Milaans operage­bouw La Scala

  Milieu-activisten hebben vandaag verf gespoten aan de ingang van La Scala, het prestigieuze operagebouw in Milaan. Het is de laatste aflevering in een intussen al lange reeks van acties om bij publiek en politiek bewustzijn te creëren rond de klimaatverandering. Later op de dag daagden er nog meer demonstranten op aan het operagebouw, onder meer om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het feit dat net een Russisch operastuk feestelijk het nieuwe operaseizoen opent.
 2. Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”
  26

  Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”

  De voormalige president Dmitry Medvedev zegt dat Rusland al in stukken zou zijn gescheurd als het geen kernwapenarsenaal had. “Hoe hard het ook klinkt, voor een groot deel houdt het nucleaire arsenaal de meeste heethoofden in bedwang”, zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax. Al vanaf dag één van de invasie is er vrees voor een escalatie van het conflict door de inzet van kernwapens.