9-jarig meisje gered van huwelijk met 55-jarige man die haar voor 2.000 euro kocht: “Ze hebben me een nieuw leven gegeven”

Een negenjarig meisje is in Afghanistan gered na een uithuwelijking. Parwana werd vorige maand voor de camera van de Amerikaanse nieuwszender CNN voor tweeduizend euro verkocht aan een man van 55 jaar oud. Een fortuin voor de vader van het meisje, die geen andere uitweg zag. Een Amerikaanse vzw die strijdt tegen kindhuwelijken heeft het meisje nu kunnen vrijkopen.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Rechter Amerikaans hooggerechtshof gaat met pensioen: Biden zal opvolger benoemen

  Rechter Amerikaans hoogge­rechts­hof gaat met pensioen: Biden zal opvolger benoemen

  Rechter Stephen Breyer (83), die in het Amerikaanse Hooggerechtshof zetelt, gaat met pensioen. Dat heeft hij vandaag officieel aangekondigd, nadat Amerikaanse media er gisteren over berichtten. Breyer is een van de drie overgebleven progressieve rechters in het negenkoppige hooggerechtshof, dat momenteel een conservatieve meerderheid heeft. Het is nu aan Amerikaans president Joe Biden om een opvolger voor hem voor te dragen. Hij zal kiezen voor een zwarte vrouw, bevestigde hij vandaag tijdens een toespraak.